اصول رنگ بندی در چاپ

اصول رنگ بندی در چاپ

اصول رنگ بندی در چاپ و طراحی زیبا و حرفه‌ ای موضوعی می‌ باشد که در برخورد اول با یک کار چاپی به چشم می‌ آید به طوری که شما با داشتن یک طرح منحصر به فرد تنها نصفی از مسیر را طی کرده‌ اید و با داشتن یک طرح حرفه‌ ای باید یک سری نکات را در مورد اصول رنگ بندی در چاپ در نظر بگیرید تا در نتیجه یک کار مطلوب داشته باشید.
1402/5/28
0 نظر

به طور کلی نکات خاصی قبل از چاپ محصول‌ هایی چون بروشور، کارت ویزیت، کاتالوگ و… وجود دارد. این نکات شامل فونت انتخابی، کیفیت رنگ، طرح، نوع خروجی فایل و رنگ انتخابی طرح می‌ باشد. قبل از اینکه با اصول رنگ بندی در چاپ آشنا شوید، بد نیست با تاریخچه آن آشنا شوید.

در تعریف رنگ باید گفت که با بازتاب نور، مجموعه وسیعی از رنگ‌ ها به وجود می‌ آیند. ترتیب چاپ رنگ‌ ها در مرحله طراحی مشخص می‌ گردد. فرمول طراحی و اصول رنگ بندی در چاپ از تجربه چاپخانه‌ داران به دست می‌ آید. اولین کاربردی که از رنگ‌ ها شد، به ساخت کشتی نوح بر می‌ گردد. زمانی که مصری‌ ها رنگ‌ ها را با صمخ ترکیب می‌ کردند تا در صورت اعمال بر روی سطح با هم مخلوط نگردند.

باید گفت که رنگ‌ ها در صفحه آرایی و طراحی نقش مهمی دارند و عدم انتخاب درست آن می‌ تواند بر کیفیت رنگ چاپ خروجی تاثیر گذار باشد. به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم تا به نکات مهم در انتخاب رنگ و روش‌ هایی که رنگ انتخابی را به رنگ چاپی نزدیک‌ تر می‌ کند بپردازیم. اگر کسب و کار شما در زمینه چاپ است پیشنهاد ما به شما خواندن مطالب این مقاله است پس در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با ساختار صفحه برای انتخاب رنگ

رعایت نکات انتخاب رنگ‌ بندی در یک فضای سفید از واجبات طراحی ساختار صفحه می‌ باشد. به عنوان مثال می‌ دانیم ترکیب و انتخاب رنگ بر اساس نوع پروژه و خروجی آن است و قاعدتاً رنگ‌ های انتخابی در صفحات کتاب با رنگ‌ های چاپی از نظر محتوا و مود رنگی متفاوت است. رنگ‌ بندی و انتخاب رنگ در کارهای آنلاین به راحتی صورت می‌ گیرد و شما می‌ توانید از هر رنگ بهره ببرید. در صورتی که در کارهای چاپی شرایط به راحتی طرح‌ های آنلاین نیست و انتخاب رنگ باید طبق قواعد چاپ صورت بگیرد تا کار باکیفیت و بدون نقص انجام شود.

 

نکات مهم در انتخاب رنگ چاپی

همانطور که در بالا اشاره کردیم، انتخاب رنگ در طرح‌ های چاپی باید بر طبق قواعد و اصول چاپ صورت بگیرد تا رنگ انتخابی پس از چاپ به زیبایی انتشار یابد. برخی از نکات و رعایت آن ها می‌ تواند در انتخاب  رنگ‌ های چاپی به شما کمک شایانی کند که در ادامه جاوید چاپ به آن می‌ پردازد. اگر برای انتخاب رنگ‌ های چاپ بنر یا دیگر چاپ‌ ها چون چاپ کاغذ دیواری نیازمند شناخت اصول رنگ در چاپ هستید، حتما مطالب این مقاله را دنبال کنید.

از جمله نکات در انتخاب رنگ کارهای چاپی  می‌ توان به داشتن اطلاعات در زمینه متریال‌ ها و تاثیر رنگ بر روی آن‌ ها، استفاده نکردن از پلات رنگی در کاغذ های با گرماژ کم، ذخیره تصاویر به حالت cmyk برای داشتن کیفیت بهتر، قرار ندادن رنگ‌ های چند رنگ و رنگ‌ های تک رنگ در کنار و چسبیده به هم، قرار دادن متن بر روی حالت overprint هنگامی که از متن با رنگ مشکی بر روی سطح رنگی استفاده می‌ کنید، استفاده یک رنگ برای پس زمینه متن، انتخاب محدود طیف رنگی در چاپ افست، استفاده از مود رنگی cmyk در چاپ افست، در پروژه‌ هایی که از چهار رنگ بهره می‌ برند بهتر است از طراحان در مورد رنگ‌ ها مشاوره گرفت، در چاپ افست می‌ توان در کنار رنگ مشکی از طیف رنگ‌ های خاکستری بهره برد، در چاپ دیجیتال بهتر است تنها از رنگ مشکی استفاده کرد و… اشاره کرد. این‌ها یکسری از نکات مهم می‌ باشند که باید در طرح‌ های چاپی به آن توجه کرد.

روش‌ هایی که می‌ تواند رنگ مد نظر را به رنگ چاپی نزدیک کند

در بالا به این اشاره کردیم که چگونه یک انتخاب رنگ درست برای طرح چاپی خود داشته باشید. اما پس از انتخاب درست رنگ، شما در ادامه باید با رعایت یکسری نکات رنگ چاپ شده را به رنگ انتخابی خود نزدیک کنید. اگر نیازمند چاپ فلکسی یا دیگر خدمات چاپ چون چاپ پرده شید هستید، بهترین گزینه برای شما مجموعه جاوید چاپ می‌ باشد. برای دیدن نمونه کارهای این مجموعه و سفارش چاپ تماس حاصل فرمایید.

در ادامه نکاتی که بر روی چاپ رنگ با کیفیت نهایی تاثیرگذار است را مورد بررسی قرار می‌ دهیم. استفاده از مانیتورهای کالیبره می‌ تواند تا ۹۶ درصد از تفاوت رنگی قبل و بعد از چاپ را بکاهد. این مانیتورها از کیفیت رنگ بالا و تنظیمات پیشرفته برخوردار هستند به همین دلیل تهیه این مانیتورها بسیار پرهزینه است.

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کرد مود رنگی RGB و CMYK است. مود رنگی RGB از کیفیت بالایی برخوردار است. در صورتی که مود رنگی CMYK در کارهای چاپی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. به همین دلیل بهتر است برای طرح‌ های چاپی از این مود استفاده گردد. استفاده از مجموع درصدهای مناسب CMYK و توجه به آن، استفاده از کتاب‌ های مرجع رنگ و استفاده از کدهای رنگی نرم‌ افزار از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید که بتوانید علاوه‌ بر انتخاب رنگ، بهترین خروجی طرح را داشته باشید.

ترتیب چاپ رنگ‌ ها

در ترتیب چاپ رنگ‌ ها باید یکسری از نکاتی را در نظر گرفت. این نکات شامل محل چاپ رنگ‌ ها، میزان شفافیت، چسبندگی مرکب، قابلیت جذب مرکب توسط سطح کاغذ، تاثیر چاقی ترام، چسبندگی رنگ‌ ها باعث کاهش احتمال تار شدن چاپ تصاویر، در چاپ اول احتمال تیره شدن چاپ به دلیل استفاده از رنگ‌ های تیره و کیفیت کار در پایان چاپ می‌ باشد.

انواع رنگ در چاپ

مود رنگی که در چاپ محصولات مختلف چون کاتالوگ، بروشور و… با آن سر کار داریم، CMYK است. این مود طیف وسیعی از رنگ‌ ها را شامل می‌ شود. در صورتی که مود RGB با محدودیت رنگ رو به رو است. با این حال از کیفیت بالایی در خروجی رنگ چاپی آن برخوردار هستیم. در صورتی که در مود CMYK تنها در رنگ‌ های روشن شامل کیفیت قابل ملاحظه هستیم در غیر این صورت رنگ‌ ها کم رنگ‌ تر و مات‌ تر چاپ می‌ گردند. نرم افزارهای متنوعی چون فتوشاپ وجود دارند که می‌ توانند مود RGB را به CMYK  تبدیل کنند.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر